Spullen die je niet mag missen tijdens je vakantie

by in Algemeen 
TheChecklist

Als je op vakantie gaat pak je natuurlijk onder andere toiletspullen, kleding en medicijnen in. Maar heb je er wel eens aan gedacht om deze handige vakantie musthaves mee te nemen?

Een externe oplader
Als je lang in de bus of in een vliegtuig zit, dan komt een telefoon, laptop of e-reader goed van pas. Helaas gaat de batterij van deze producten niet altijd even lang mee. Een externe oplader biedt dan uitkomst.

Een studentenpas
Ben je student? Neem dan vooral je studentenpas mee op vakantie. Je kunt hiermee vaak voordeliger naar musea en ook voor bijvoorbeeld bustickets betaal je soms minder. Voor korting op de reis zelf kan je hier terecht.

Een zelfdrogende handdoek
Een handdoek neemt erg veel ruimte in in je koffer of backpack. Een zelfdrogende handdoek is niet alleen veel sneller droog dan een gewone handdoek, ook heb je meer ruimte over in je koffer voor andere dingen.

Waterdichte camerahoes
Hoe leuk is het om ook foto’s in en rondom het water te kunnen maken? Met een waterdichte camerahoes is dit mogelijk. Je hoeft op deze manier geen dure onderwatercamera aan te schaffen. Een dergelijke hoes is ook beschikbaar voor smartphones.

Desinfecterende gel
In het buitenland laat de hygiëne helaas wel eens te wensen over. Een klein potje desinfecterende handgel is in veel landen dan ook geen overbodige luxe. De gel is verkrijgbaar in kleine flaconnetjes die makkelijk in elke tas passen.

Sarong
Een sarong is eigenlijk onmisbaar als je op vakantie gaat. In warme landen staat de airco meestal erg hoog, waardoor het in bussen en openbare ruimtes vaak koud is. Een sarong kan je dan makkelijk even om jezelf heen slaan. Ook kan je een sarong gebruiken als picknickkleedje of als strandlaken. Daarbij is een sarong handig als je plekken bezoekt waar het netjes is om het lichaam volledig te bedekken.