De Must Sees in Turkije

by in Algemeen, Opmerkelijk, Zonvakanties 
Pamukkale

Hét vakantieland voor all-inclusive liefhebbers is al jarenlang Turkije. Niet meer nadenken over wat of waar je moet gaan eten maar kiezen uit vaak een zeer uitgebreid lopend buffet met alle verschillende keukens door mekaar. Zo vind je er heerlijke pasta’s en de aller lekkerste toetjes. Daarnaast ben je in Turkije verzekerd van goed weer en kent het land prachtige stranden met een helderblauwe zee. Niet verwonderlijk dat er elk jaar zoveel toeristen van dit prachtige land komen genieten. Maar Turkije heeft nog zoveel meer te bieden dan zon, zee en strand. Daarom in dit artikel de absolute must sees van Turkije op een rij.

Pamukkale

Pamukkale is een zeer bijzondere plek in Turkije. Niet voor niets dat Pamukkale is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Pamukkale is een zeer bijzonder natuur verschijnsel waarbij al duizenden jaren lang kalkwater van een rots naar beneden stroom. Het speciale water heeft een temperatuur van 35 Celsius. Het kalkwater is gaan uitzetten en daarom ziet deze berg er nu uit als een grote versteende waterval. Bekijk het plaatje en je weet dat je hier naartoe wil.

Efeze

Wanneer je van archeologie houdt en opzoek bent naar historie dan moet je zeker Efeze bezoeken. Efeze bestaat uit grote opgravingen uit de Griekse tijd. Het is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije. Overigens is Efeze ook zeker een must see wanneer je niet bijzonder geïnteresseerd bent in geschiedenis. Het is namelijk erg indrukwekkend om te zien. Vooral de immens grote bibliotheek van Celsus is adembenemend mooi. Naast de bibliotheek van Celsus zijn er nog veel bijzondere gebouwen te zien, zoals bijvoorbeeld de tempel van Artemis, Herculespoort, Kerk van Maris en nog veel meer.

Overige must sees

De bovengenoemde must sees zijn in het bijzonder uitgelicht omdat je deze in ieder geval één keer in je leven gezien moet hebben. Maar Turkije kent nog veel meer must sees. Denk bijvoorbeeld aan de rotsformaties van Cappadocië. Een natuurwonder die ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het gebied is 40 miljoen jaar geleden ontstaan. Maar ook het Sümelaklooster is absoluut een bezoekje waard. Dit klooster is op 1200 meter hoogte tegen een rotswand aan gebouwd.

Visum Turkije

Vergeet voor u vakantie naar Turkije niet een visum aan te vragen. Wanneer u al vaker naar Turkije op vakantie bent geweest dan zult u hier van op de hoogte zijn. Echter, zijn er een aantal zaken verandert met betrekking tot het visum voor Turkije. Het is namelijk van 1 november 2014 alleen nog maar mogelijk om Turkije binnen te treden met een zogenoemd e-visum. Dit e-visum is alleen online aan te vragen en zal altijd voordat u op vakantie gaat geregeld moeten worden. Een van de websites waar dit goed, veilig en snel geregeld wordt is bij www.turkijevisumonline.nl