Kos, voor Jong en Oud

by in Algemeen, Zonvakanties 

Ieder jaar komen er veel toeristen op het Griekse eiland Kos af. Logisch, want Kos is een eiland waar jong en oud zich kan vermaken. Er is mogelijkheid tot veel variatie tijdens jouw vakantie in Kos, dus zullen we de aanraders voor je op een rijtje zetten.


Kos-stad, de hoofdstad van Kos, is een stad waar veel te beleven valt. ’s Ochtends drinkt de lokale bevolking al vroeg een kopje koffie op de terrasjes. Later op de dag komen de toeristen tot leven en wordt het drukker op straat. In Kos-stad kun je heerlijk winkelen en eten, maar je kunt ook een kijkje nemen op de vismarkt of je kunt ervoor kiezen om naar het zwembad of het strand te gaan. Het nachtleven van Kos-stad is bruisend en je kunt er dan ook tot vroeg in de ochtend dansen in één van de vele discotheken. Voor het volledige vakantieaanbod voor Kos, zie Vakantiegriekenland.nl.

Vanaf Kos ben je al binnen een half uur in Bodrum, Turkije. Per veerboot bereik je de drukbezochte stad, die veel te bieden heeft. Je kunt er winkelen, ontspannen op het strand of één van de vele indrukwekkende bezienswaardigheden en musea bezoeken. Maak kennis met een heel andere cultuur.

Kos is uitermate geschikt om te ontdekken per fiets. Als je een dagje sportief bezig wilt zijn én de prachtige natuur wilt verkennen, pak dan je lunchpakket, vraag een fietsroute en huur een fiets. Heerlijk om een dagje uit te waaien! Wil je nog meer ondernemen? Plan dan een wellness-dag, ga op zoek naar de fantastische lokale restaurants of bezoek het prachtige bergdorp Zia. Kos is een eiland waar je je niet zult vervelen! Kos is in het najaar een stuk voordeliger dan het hoogseizoen. Ga voor de beste last-minutes naar Lastminutegriekenland.nl.